Achiote

Achiote v mexické kuchyni

Achiote, známý také jako annatto, je koření získávané z plodů stromu Bixa orellana. Toto koření je běžně používáno v tradiční mexické kuchyni, kde dodává jídlu charakteristickou oranžovou barvu a mírně kořeněnou chuť. Achiote se často používá k dochucení masa, ryb nebo rýže.

V mexické kuchyni se achiote často kombinuje s dalšími kořeními jako je koriandr, pepř a česnek, aby vytvořilo aromatičtější směs. Tato směs je pak používána k marinování masa nebo ryb před jejich grilováním nebo pečením. Achiote může být také smícháno s octem a citrusovou šťávou, aby vytvořilo omáčku nebo marinádu pro maso.

Celkově je achiote důležitou součástí mexické kuchyně a přispívá k bohatosti a barevnosti tradičních pokrmů.

3 položek celkem
achiote300ml
125 Kč

tekutá marináda s vůní citrusu ze semínek Annatto, nepikantní, na vepřové a drůbeží maso

Kód: 447
Achiotepasta100g
Achiote pasta 100g
Skladem (>10 ks)
75 Kč

Pasta z koření Achiote ze semen Orleans 100g   

Kód: 2304
Achiote500g
Achiote pasta 500g
Skladem (4 ks)
195 Kč

Pasta z koření Achiote ze semen Orleans 500g   

Kód: 2449