V Mexiku to bez pořádného občerstvení nejde! 🇲🇽 Když přijdou hosté, vždycky se podávají chutné snacky, které si můžete vychutnat s pivkem nebo cocktailem 🍻🍸. A co by nemělo chybět? Samozřejmě baby brambory s chili de Árbol a limetkou! Tyhle pálivé brambory jsou skvělou přílohou k grilovačce nebo si je klidně dejte jako chutné nachos k pivu! 😋
Ingredience:
- 1 kg baby brambor 🥔
- 6 stroužků česneku (nebo podle chuti, nikdo se na vás nezlobí, když dáte víc 😄)
- Šťáva z 9 malých limetek (čím víc limetek, tím víc Mexika! 🍋)
- 10 sušených chiles de Árbol nebo 2 lžičky chili de Árbol pasty (pro větší šťávu přidejte víc 🌶️)
- 300 ml vývaru (kuřecí nebo zeleninový, co máte po ruce)
- 300 ml vody 💧
- 1-2 lžičky olivového oleje (trochu na zahřátí)
Příprava:
- V mixéru všechny ingredience – česnek, limetkovou šťávu, chili pastu, vývar a vodu – pořádně promíchejte. Tak, aby vám to pěkně vonělo. 😎
- Brambory pořádně umyjte, dejte je do hrnce a zalijte vaší mexickou směsí. Vařte je na střední teplotě a občas promíchejte, až bude všechno krásně vyvařené a brambory měkké. 🔥
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a brambory na něm rychle opečte, až budou hezky zlatavé a křupavé. Ty vůně, co se vám budou linout, vám zaručeně zvednou náladu! 🤩
- Podávejte teplé nebo studené – ať už jako předkrm, snack nebo přílohu. Tohle je prostě jízda! 🚗💨
Připravte se na záplavu chutí: chili, limetka, česnek – ideální pro každou grilovačku! 🌶️🍋