Blog, Strana 5

10 mexických jídel, která by měl každý ochutnat

10 mexických jídel, která by měl každý ochutnat Mexická kuchyně je jednou z nejbohatších a nejrozmanitějších na světě. Kombinuje starobylé tradice domorodých civilizací, jako byli Aztékové a Mayové, s evropskými vlivy, které přišly s španělskými dobyvateli. Zde je seznam deseti ikonických...

Tequila - mexický poklad

Původ a definice tequily Tequila je destilát, který pochází z Mexika a vyrábí se z modré agáve (Agave tequilana Weber var. azul). Tento tradiční nápoj je chráněn označením původu (Denominación de Origen), což znamená, že tequila může být legálně vyráběna pouze v určitých oblastech Mexika,...

Nakládané Jalapeño

Nakládané Jalapeño: Pikantní přísada s univerzálním využitím Nakládané jalapeño papričky patří mezi nejoblíbenější přísady pro milovníky pálivé chuti. Tento ikonický mexický produkt se stal globálním fenoménem a jeho unikátní kombinace ostré pálivosti a jemné kyselosti dokáže pozvednout k...

Mexická kuchyně a mexické restaurace v Evropě

Mexická kuchyně a mexické restaurace v Evropě Mexická kuchyně patří mezi nejbarevnější, nejchutnější a nejrozmanitější kuchyně na světě. Kombinuje vlivy půdních aztéckých a mayských tradic s evropskými vlivy, které přinesli španělští dobyvatelé. Tento unikátní mix chutí a ingrediencí si v...

Chilli omáčky

Historie chilli omáček Chilli omáčky jsou nedílnou součástí mexické kuchyně a jsou oblíbené po celém světě pro svou pikantní chuť a výraznou aroma. Historie chilli omáček sahá až do pradávných dob, kdy uživila naši předky v různých částech světa. První zmínky o chilli omáčkách pocházejí ...

Tortilly recept

Tipy a triky pro dokonalé tortilly Při přípravě tortill je důležité dodržet několik zásad, aby vám vyšly dokonale. Zde jsou některé tipy a triky, které vám pomohou dosáhnout skvělého výsledku: Použijte správné ingredience - kvalitní mouka, voda, sůl a trochu tuku jsou základem každé do...

Mexické pouliční jídlo

Historie pouličního jídla v Mexiku Pouliční jídlo hraje v mexické kultuře velmi důležitou roli. Jeho historie sahá až do doby před příchodem Španělů, kdy domorodí obyvatelé Mexika připravovali různé pokrmy na trzích a veřejných prostranstvích. Po příchodu Španělů byla do mexické kuchyně ...

Chipotle

Co je chipotle a proč je tak oblíbené? Chipotle je sušená a uzená paprika, která je velmi oblíbená v mexické kuchyni. Tato paprika má charakteristickou pikantní chuť a vůni dýmu, která dodává pokrmům jedinečnou chuťovou dimenzi. Chipotle se získává z papriky jalapeño, která je nejprve su...

Guacamole

Úvod k guacamole a jeho výživové hodnoty Guacamole je tradiční mexická omáčka nebo dip vyrobený z mletého avokáda, chilli papriček, cibule, rajčat a dalších ingrediencí. Tato lahodná pochoutka není jen chutná, ale také velmi zdravá. Avokádo, hlavní složka guacamole, je bohaté na zdravé t...

Salsa, salsas, pálivá omáčka, chilli omáčka

Rozdíl mezi salsou a pálivou omáčkou Salsa a pálivá omáčka jsou obě populární přílohy v mexické kuchyni, ale mají své vlastní charakteristické rysy a použití. Salsa je čerstvá omáčka z rajčat, cibule, jalapeño papriček, koriandru a dalších ingrediencí. Je obvykle mírně pikantní a os...