Blog, Strana 7

Stupnice pálivosti shu

Měření pálivosti - co je to jednotka Scoville Jednotka pálivosti papriček je základním měřením, které určuje sílu a intenzitu pálivosti různých druhů papriček. Toto měření se provádí pomocí jednotky Scoville, pojmenované podle amerického farmáře Wilbura Scovilla, který ji v roce 1912 vymy...

Co může způsobit chilli?

Co může způsobit chilli? 1. Základní informace o chilli papričkách Chilli papričky jsou oblíbenou ingrediencí v mexické kuchyni a mohou způsobit několik různých účinků. Jedním z nejznámějších účinků chilli papriček je pálivost. Tato pálivost je způsobena chemickou látkou nazývanou kaps...

SHU chilli

Co je to SHU stupnice? SHU (Scoville Heat Units) stupnice je měřítko, které se používá k určení stupeň pálivosti chilli papriček. Čím vyšší hodnota na SHU stupnici, tím pálivější je chilli paprička. Toto měřítko bylo vyvinuto americkým farmakologem Wilburem Scovillem již v roce 1912 a dod...

Burito nebo burrito

Burito versus burrito: Jaký je správný tvar? Ve světě mexické kuchyně se často setkáváme s jedním zajímavým dilematem - jak správně napsat slovo o něm známé jídlo - burito nebo burrito? Správná odpověď je však jednoznačná - správný tvar je burrito. Pojďme se tedy podívat na to, proč je s...

Pálivé papričky

Různé druhy pálivých papriček a jejich účinky Pálivé papričky jsou nedílnou součástí mexické kuchyně a dodávají jí typickou pikantní chuť a vůni. Existuje mnoho různých druhů pálivých papriček, každý s jiným stupněm pálivosti a chuťovými vlastnostmi. Mezi nejoblíbenější druhy pálivých pap...

Vliv mexické kuchyně na světovou gastronomii

Vliv mexické kuchyně na světovou gastronomii Mexická kuchyně je jednou z nejoblíbenějších a nejrozmanitějších kuchyní na světě. Její vliv na světovou gastronomii je nepopiratelný a mnoho kuchařů a restaurací se inspiruje právě mexickou kuchyní. UNESCO dokonce v roce 2010 zapsalo mexickou...

Jak se vyrábějí nachos chips?

Jak se vyrábějí nachos chips? Nachos chips jsou oblíbenou pochoutkou, která pochází z Mexika a rychle získala popularitu po celém světě. Tyto křupavé plátky jsou skvělým doplňkem k různým omáčkám, jako je například salsa, a mnozí je přidávají i do různých mexických pokrmů. Pokud se zajímá...

Nachos jako v kině?

Chcete si dát doma nachos s čedarovou omáčkou jako v kině? Je to jednoduché! Objednejte si libovolné hotové nachos z naší nabídky. A než dorazí vrhněte se na omáčku. Je to easy. Nejprve z rozpustíme máslo, které vzápětí zahustíme trochou hladké mouky. Za stálého míchání přilejeme sk...

Poctivého nepálí?

K měření štiplavosti a pálivosti chilli papriček slouží Scovilleova stupnice a Scoville Heat Unit (SHU). Co je Scovilleova stupnice? Scoville stupnice a Scoville Heat Unit (SHU) byly pojmenovány po vědci Wilburu Scoville v roce 1912. V té době Scoville pracoval pro farmaceutickou sp...