Jak vytvořit správné mexické burito?
- Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují.
- Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pibil. Okořeníme kořením chorizo, osolíme, opepříme.
- Směs pak pokládáme do středu velké pšeničné tortily, zasypeme strouhaným čedarem nebo goudou. Přidáme fazole, rýži, rajčata na kostky, čerstvý koriandr a zabalíme.
- Burrito se balí tak, že okraje tortily zahneme dovnitř směrem k náplni a pak celou placku zatočíme do válce směrem od sebe.
- Hotové burrito zapečeme na grilu nebo 5 minut v troubě.
- Podáváme s kysanou smetanou, ostrou salsou nebo guacamole.
Přejeme vám dobrou chuť!