Mexická kuchyně, Mexiko a latinská Amerika obecně, Strana 2

Tortilla s kuřecím masem

Tortilla s kuřecím masem Tipy a triky pro perfektní totillu s kuřecím masem Pokud chcete připravit skvělou tortillu s kuřecím masem, je důležité dodržet několik základních tipů a triků. Zde je několik doporučení, která vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku: Kvalitní suroviny: ...

Flor de jamaica

Flor de jamaica Flor de jamaica, neboli květ ibišku, je velmi oblíbená rostlina v Mexiku a dalších zemích Latinské Ameriky. Tato rostlina není pouze lahodná, ale má také mnoho zdravotních výhod. Jednou z hlavních výhod Flor de jamaica je jeho vysoký obsah antioxidantů. Antioxidanty pomáh...

Vliv mexické kuchyně na světovou gastronomii

Vliv mexické kuchyně na světovou gastronomii Mexická kuchyně je jednou z nejoblíbenějších a nejrozmanitějších kuchyní na světě. Její vliv na světovou gastronomii je nepopiratelný a mnoho kuchařů a restaurací se inspiruje právě mexickou kuchyní. UNESCO dokonce v roce 2010 zapsalo mexickou...

Jak se vyrábějí nachos chips?

Jak se vyrábějí nachos chips? Nachos chips jsou oblíbenou pochoutkou, která pochází z Mexika a rychle získala popularitu po celém světě. Tyto křupavé plátky jsou skvělým doplňkem k různým omáčkám, jako je například salsa, a mnozí je přidávají i do různých mexických pokrmů. Pokud se zajímá...

Koriandr - nezbytná ingredience v mexické kuchyni

Koriandr - nezbytná ingredience v mexické kuchyni Koriandr, též nazývaný jako koriandrová petržel, je jedním z nejoblíbenějších bylinek v mexické kuchyni. Jeho svěží a kořeněná chuť je nezbytná pro vytvoření autentických mexických jídel. V mexické kuchyni se koriandr využívá jak čerstvý,...

Papričky v mexické kuchyni

Když přijedete do Mexika, nemůžete odjet, aniž byste si užili jeden z nejtypičtějších zážitků země: ochutnat pálivé chilli.   Chceme vás však varovat, pokud nemáte rádi pálivá jídla: Pokud vám někdo řekne „To není pikantní“, ve skutečnosti tím myslí, že je to velmi pálivé. A pokud v...

Nachos jako v kině?

Chcete si dát doma nachos s čedarovou omáčkou jako v kině? Je to jednoduché! Objednejte si libovolné hotové nachos z naší nabídky. A než dorazí vrhněte se na omáčku. Je to easy. Nejprve z rozpustíme máslo, které vzápětí zahustíme trochou hladké mouky. Za stálého míchání přilejeme sk...

Poctivého nepálí?

K měření štiplavosti a pálivosti chilli papriček slouží Scovilleova stupnice a Scoville Heat Unit (SHU). Co je Scovilleova stupnice? Scoville stupnice a Scoville Heat Unit (SHU) byly pojmenovány po vědci Wilburu Scoville v roce 1912. V té době Scoville pracoval pro farmaceutickou sp...

Jak na burrito

Jak vytvořit správné mexické burito? Nejprve si připravíme maso. Pro rychlost začneme kuřecím masem, které se v Mexiku úplně moc nepoužívá, ale češi (a hlavně češky) ho milují. Kuřecí maso uvaříme v zeleninovém vývaru. Poté ho za pomocí vidličky natrháme a naložíme v marinádě Pibi...