1. Historie sýru Cheddar (čedar,chedar) Sýr Cheddar je jedním z nejoblíbenějších druhů sýra na sv ětě a má dlouhou historii sahající až do 12. století. Jeho název pochází z anglického města Cheddar, kde byl původně vyráběn a kde se dodnes nachází několik tradičních sýráren. První zmínky ...
Mexická kuchyně, Mexiko a latinská Amerika obecně, Strana 6
Různé druhy pálivých papriček a jejich účinky Pálivé papričky jsou nedílnou součástí mexické kuchyně a dodávají jí typickou pikantní chuť a vůni. Existuje mnoho různých druhů pálivých papriček, každý s jiným stupněm pálivosti a chuťovými vlastnostmi. Mezi nejoblíbenější druhy pálivých pap...
1. Co je Guarana Antarctica? Guarana Antarctica je brazílský nápoj vyráběný společností Ambev. Jedná se o nealkoholický nápoj s přírodní chutí guarany, která je oblíbená v Brazílii a dalších zemích Latinské Ameriky. Guarana je rostlina původem z Amazonského pralesa, která obsahuje kofein ...
1. Co jsou fajitas a jak se připravují Fajitas jsou tradičním mexickým jídlem, které se skládá z grilovaného masa (nejčastěji kuřecího, hovězího nebo vepřového), zeleniny a koření, servírovaného s pšeničnými tortillami a různými přílohami. Tato chutná a pikantní jídla jsou oblíbená po cel...
Recepty na tacos Tacos jsou tradiční mexické jídlo, které si získalo popularitu po celém světě. Jsou to malé placky z kukuřičné mouky, které se plní různými ingrediencemi a skládají do podoby malých obalů. Existuje mnoho různých receptů na tacos, ale zde jsou některé z nejoblíbenějších: ...
Tortilla s kuřecím masem Tipy a triky pro perfektní totillu s kuřecím masem Pokud chcete připravit skvělou tortillu s kuřecím masem, je důležité dodržet několik základních tipů a triků. Zde je několik doporučení, která vám pomohou dosáhnout dokonalého výsledku: Kvalitní suroviny: ...
Flor de jamaica Flor de jamaica, neboli květ ibišku, je velmi oblíbená rostlina v Mexiku a dalších zemích Latinské Ameriky. Tato rostlina není pouze lahodná, ale má také mnoho zdravotních výhod. Jednou z hlavních výhod Flor de jamaica je jeho vysoký obsah antioxidantů. Antioxidanty pomáh...
Vliv mexické kuchyně na světovou gastronomii Mexická kuchyně je jednou z nejoblíbenějších a nejrozmanitějších kuchyní na světě. Její vliv na světovou gastronomii je nepopiratelný a mnoho kuchařů a restaurací se inspiruje právě mexickou kuchyní. UNESCO dokonce v roce 2010 zapsalo mexickou...
Jak se vyrábějí nachos chips? Nachos chips jsou oblíbenou pochoutkou, která pochází z Mexika a rychle získala popularitu po celém světě. Tyto křupavé plátky jsou skvělým doplňkem k různým omáčkám, jako je například salsa, a mnozí je přidávají i do různých mexických pokrmů. Pokud se zajímá...
Koriandr - nezbytná ingredience v mexické kuchyni Koriandr, též nazývaný jako koriandrová petržel, je jedním z nejoblíbenějších bylinek v mexické kuchyni. Jeho svěží a kořeněná chuť je nezbytná pro vytvoření autentických mexických jídel. V mexické kuchyni se koriandr využívá jak čerstvý,...