Chilli con carne

Chilli con carne

chili con carne, chilli com carne, chill corn carne, chilli noc carne :DDD

 

Ingredience


2 střední cibule

2 stroužky česneku

2  mrkve

2 celery

2 červené papriky

olivový olej

1 vrchovatá lžička mletého chilli v prášku

1 vrchovatá lžička mletého kmínu

1 vrchovatá lžička mleté ​​skořice

1 x 400 g plechovky cizrny

1 x 400 g plechovky červených fazolí

2 x 400 g plechovka švestkových rajčat

500 g kvalitního mletého hovězího masa

½ svazku čerstvého koriandru (15 g) nebo sušený koriandr

2 lžíce balzamikového octa

 

Postup
Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupejte a nakrájejte nadrobno – s technikou si nedělejte starosti, jen nakrájejte najemno. Červené papriky rozpůlíme, zbavíme stopek a semínek a nakrájíme nahrubo.
Zahřejte 2 lžíce oleje ve velkém kastrolu na středně vysokou teplotu, přidejte nakrájenou zeleninu, chilli, kmín, skořici a špetku mořské soli a černého pepře, poté vařte 7 minut nebo do změknutí za stálého míchání. pravidelně.
Sceďte a přidejte cizrnu a fazole, nasypte rajčata, nalámejte je zadní částí lžíce a zalijte nálevem z 1 plechovky. Přidejte mleté ​​hovězí maso.
Listy koriandru otrhejte a dejte stranou, poté nasekejte nadrobno a stonky přidejte do pánve s balsamikovým octem. Dochutíme špetkou mořské soli a černého pepře.
Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a vařte s mírně pootevřenou poklicí 1 hodinu nebo do mírného zhoustnutí a zredukování za občasného míchání.
Podávejte s nadýchanou rýží nebo kuskusem, kouskem křupavého chleba nebo bramborovou kaší, s trochou kysané smetany a měsíčky limetky na vymačkání. Posypte odloženým koriandrem a trochu čerstvého chilli.

Neváhejte a okořeňte toto jídlo ostřejším chilli podle vaší chuti.

Špičkový tip
To vystačí na šest porcí, takže pokud vaříte jen pro čtyři, jednoduše zmrazte přebytky – druhý den je to tak zatraceně dobré, dokonce i na bramborové kaši!