Gazpacho je studená polévka původem z Andalusie ve Španělsku.
Vyrobená z čerstvě očištěných rajčat, okurek a zelené papriky je opravdovou lahůdkou v horkých dnech.
Tradiční andaluské gazpacho jsme tentokrát připravili na mexický způsob nahrazením některých surovin typickými mexickými.
Zde je náš recept, který vás určitě inspiruje!
1. Tomatillos přeceďte, propláchněte vodou a přidejte do mixéru.
Přidejte papriku, okurku, cibuli a česnek na velké kousky.
Nakonec přidejte tortilla chipsy a koriandr a dobře promíchejte,
dokud není směs mírně hustá a homogenní. V případě potřeby přidejte trochu vody.
2. Nyní dochuťte solí a olivovým olejem. Ještě trochu promíchejte, v případě potřeby dochuťte.
3. Směs dejte do mísy a dejte do lednice, dokud velmi nevychladne.
4. Podávejte ozdobené na kostičky nakrájeným avokádem, čerstvým koriandrem,
proužky červené cibule a pár kapkami olivového oleje.