Jak připravit guajillo adobo omáčku doma? Guajillo adobo omáčka je klasická mexická omáčka plná chuti a koření, která dodá vašim pokrmům ten pravý latinskoamerický šmrnc. Pokud si chcete vychutnat autentickou chuť Mexika, můžete si tuto omáčku jednoduše připravit i doma. Zde je návod, jak...
Recepty, Strana 2
Mexická salsa je neodmyslitelnou součástí mexické kuchyně a její recepty se mohou lišit od regionu k regionu. My vám přinášíme tradiční recept, kterým si můžete sami doma připravit tu nejchutnější mexickou salsu. Ingredience: 5 středně velkých rajčat 1 cibule 1 jalapeño paprička 2 s...
Chilli con carne chili con carne, chilli com carne, chill corn carne, chilli noc carne :DDD Ingredience 2 střední cibule 2 stroužky česneku 2 mrkve 2 celery 2 červené papriky olivový olej 1 vrchovatá lžička mletého chilli v prášku 1 vrchovatá lžička mletého kmínu ...
Chipotle Fajita Bowl Tento bowl je absolutní sen! Křehké kuře, křupavé papriky a výrazné koření chipotle se snoubí v pokrmu, který je lehký a zároveň sytý. Ideální pro rychlý oběd nebo večeřiIngredience: 500 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky 2 lžíce fajita kořenící směsi...
50g achiote pasty (mletá pasta ze semen annatto) 6 lžic pomerančové šťávy 2 lžíce octa (bílého nebo červeného) 2 lžíce olivového oleje 1 lžička sušeného oregana 1/2 lžičky mletého kmínu 2 stroužky česneku (mletý) ...
1. Předehřejte troubu na doporučenou teplotu pro těsto na pizzu, které používáte. 2. Těsto na pizzu vyválejte, položte na plech a vytvarujte do požadovaného tvaru. 3. Omáčku chipotle rovnoměrně rozetřeme na těsto tak, aby byla pokryta celá plocha. 4. Na omáčku naklďte velké množství sýr...
1. V hrnci přiveďte k varu 3 litry vody. Nyní přidejte cca 60 g soli (nebo podle chuti), ¼ cibule, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, 1 lžičku epazotu a ¼ lžičky tymiánu a oregana. Přidáme maso a přikryté dusíme na středním plameni asi 1 hodinu nebo dokud maso nezměkne. ...
Proužky z papriček Poblano "Rajas de Poblano" sceďte a dobře opláchněte. Cibuli nakrájíme nahrubo. Pokud se vám proužky paprik zdají příliš dlouhé, můžete je rozpůlit. Umístěte pánev na střední teplotu a nalijte olej. Za stálého míchání orestujte cibuli, dokud nebude průhle...
Na přípravu enchilladas budeme nejprve potřebovat náplň. Uvaříme kuřecí maso spolu s kořenovou zeleninou. Maso natrháme na tenká vlákna a smícháme se sýrem, kukuřicí a kysanou smetanou. Okořeníme kořením na enchilladas. Poté připravíme omáčku. Orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česne...
Gazpacho je studená polévka původem z Andalusie ve Španělsku. Vyrobená z čerstvě očištěných rajčat, okurek a zelené papriky je opravdovou lahůdkou v horkých dnech. Tradiční andaluské gazpacho jsme tentokrát připravili na mexický způsob nahrazením některých surovin typickými mexickými. Zde ...