Mexická salsa je neodmyslitelnou součástí mexické kuchyně a její recepty se mohou lišit od regionu k regionu. My vám přinášíme tradiční recept, kterým si můžete sami doma připravit tu nejchutnější mexickou salsu. Ingredience: 5 středně velkých rajčat 1 cibule 1 jalapeño paprička 2 s...
Recepty, Strana 3
Chilli con carne chili con carne, chilli com carne, chill corn carne, chilli noc carne :DDD Ingredience 2 střední cibule 2 stroužky česneku 2 mrkve 2 celery 2 červené papriky olivový olej 1 vrchovatá lžička mletého chilli v prášku 1 vrchovatá lžička mletého kmínu ...
Chipotle Fajita Bowl Tento bowl je absolutní sen! Křehké kuře, křupavé papriky a výrazné koření chipotle se snoubí v pokrmu, který je lehký a zároveň sytý. Ideální pro rychlý oběd nebo večeřiIngredience: 500 g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky 2 lžíce fajita kořenící směsi...
50g achiote pasty (mletá pasta ze semen annatto) 6 lžic pomerančové šťávy 2 lžíce octa (bílého nebo červeného) 2 lžíce olivového oleje 1 lžička sušeného oregana 1/2 lžičky mletého kmínu 2 stroužky česneku (mletý) ...
1. Předehřejte troubu na doporučenou teplotu pro těsto na pizzu, které používáte. 2. Těsto na pizzu vyválejte, položte na plech a vytvarujte do požadovaného tvaru. 3. Omáčku chipotle rovnoměrně rozetřeme na těsto tak, aby byla pokryta celá plocha. 4. Na omáčku naklďte velké množství sýr...
1. V hrnci přiveďte k varu 3 litry vody. Nyní přidejte cca 60 g soli (nebo podle chuti), ¼ cibule, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 3 kuličky pepře, 1 lžičku epazotu a ¼ lžičky tymiánu a oregana. Přidáme maso a přikryté dusíme na středním plameni asi 1 hodinu nebo dokud maso nezměkne. ...
Proužky z papriček Poblano "Rajas de Poblano" sceďte a dobře opláchněte. Cibuli nakrájíme nahrubo. Pokud se vám proužky paprik zdají příliš dlouhé, můžete je rozpůlit. Umístěte pánev na střední teplotu a nalijte olej. Za stálého míchání orestujte cibuli, dokud nebude průhle...
Na přípravu enchilladas budeme nejprve potřebovat náplň. Uvaříme kuřecí maso spolu s kořenovou zeleninou. Maso natrháme na tenká vlákna a smícháme se sýrem, kukuřicí a kysanou smetanou. Okořeníme kořením na enchilladas. Poté připravíme omáčku. Orestujeme cibulku do zlatova, přidáme česne...
Gazpacho je studená polévka původem z Andalusie ve Španělsku. Vyrobená z čerstvě očištěných rajčat, okurek a zelené papriky je opravdovou lahůdkou v horkých dnech. Tradiční andaluské gazpacho jsme tentokrát připravili na mexický způsob nahrazením některých surovin typickými mexickými. Zde ...
Na oleji orestujte cibuli do zlatova. Přidejte mleté maso. Dochuťte solí, kořením. Maso smíchejte s hotovou rýží a loupanými rajčaty. Papriku Poblano naplňte směsí. Posypte strouhaným čedarem a zapečte v troubě. Dozdobte pokrájenou jarní cibulkou a nasekaným čerstvým korian...