Recepty, Strana 4

Chiles relenos

Na oleji orestujte cibuli do zlatova. Přidejte mleté maso. Dochuťte solí, kořením.  Maso smíchejte s hotovou rýží a loupanými rajčaty. Papriku Poblano naplňte směsí. Posypte strouhaným čedarem a zapečte v troubě. Dozdobte pokrájenou jarní cibulkou a nasekaným čerstvým korian...

Tostadas de pollo

Tostadas jsou něco jako mexické chlebíčky. Na křupavou osmaženou kukuřičnou tortilu se kladnou všemožné dobroty a omáčky. Tostadas se potom jí rukama. Připravíme si tostadas s kuřecím masem. Kuřecí prsa uvařte a natrhejte pomocí vidličky. Ochuťte solí, pepřem, cibulí a čenekem. Na každo...

Grilovaný lilek a cuketa se salsou

Lilek a cuketu nakrájíme na asi 1,5 cm silné plátky. Olivový olej smícháme s česnekem a potřeme jím zeleninu. Gril připravíme pro přímé grilování a desku nebo rošt potřeme důkladně olejem. Plátky zeleniny grilujeme tři nebo 4 minutky z každé strany až dohněda. Do zapékací misky si zatím ...

Mořský okoun se salsou fresca

Pro přípravu salsy nařízneme rajčata křížem, spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nasekáme na jemno. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku překrojíme napůl, očistíme a omyjeme a nasekáme nadrobno. Přísady smícháme s limetkovou šťávou, 2 lžícemi olivo...

Pescadillas

Pro pescadillas dejte na pánev česnek a cibuli a restujte do zlatova. Pak přidejte rajčata, brambory a nakonec kousky tuňáka z konzervy, bobkové listy, koriandr a kmín. Dosolte a opepřete. Stáhněte ze sporáku. Nechte vychladnout. V hluboké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu....

Kaktusové smoothie

Na smoothie potřebujete tyto ingredience: 100 g ananasu 1/2 avokáda 65 g okurky kus kandovaného kaktusu Med nebo agávový sirup dle chuti 1-2 lžíce bílého mandlového másla (volitelně, aby bylo extra sladké a krémové) zmrzlina dle libosti Na ozdobu: Tajin prášek a limeta Příprava:Je...

Mexické krevety

Nejprve čerstvé krevety osolte a opepřete. Na pánvi ohřejte olej a orestujte cibulku do sklovita. Přidejte papričky Guajillo a restujete ještě po dobu 1 minuty. Nakonec přidejte krevety, dokud nemají svou charakteristickou oranžovou barvu. Poté je zbavte přebytečné tekutinu a odložte stran...

Domácí salsa verde

Tradiční salsa verde je jednou z nejoblíbenějších omáček v Mexiku. Je to omáčka, která svou pikantní, svěží, kyselou a lehce nasládlou chutí zprostředkovává pravou chuť autentické mexické kuchyně. Tato omáčka nesmí chybět na žádném mexickém stole, protože zvýrazní chuť každé...

Tacos al pastor

Ingredience vepřové maso pečeně, kýty, panenka Marináda 2x sušená Ancho papričky, sušená Guajillo papričky (namočit do horké vody, dokud nejsou měkké) 50g ananasu 1/2 cibule 1x chilli paprička Chipotle (v Adobo omáčce) 0,15 l Chipotle Adobo omáčky 0,15 l vinného octa 5x stroužek...

Kuřecí křídla v mexické marinádě

Odstraňte špičky kuřecích křídel, opláchněte je studenou vodou a osušte. Křídla marinujte v adobo a nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny. Marinovaná kuřecí křídla s marinádou vložíme do pánve a necháme vše dusit, dokud se salsa nezredukuje. Přidejte olej a opečte k...