Ingredience
vepřové maso pečeně, kýty, panenka
Marináda
- 2x sušená Ancho papričky, sušená Guajillo papričky (namočit do horké vody, dokud nejsou měkké)
- 50g ananasu
- 1/2 cibule
- 1x chilli paprička Chipotle (v Adobo omáčce)
- 0,15 l Chipotle Adobo omáčky
- 0,15 l vinného octa
- 5x stroužek česneku
- sůl
- skořice
- Mexican Oregano
- 100g Achiote pasta
Ingredience rozmixujeme na marinádu popř. použijeme marinádu Pastor hotovou. Maso naložíme do marinády a necháme v lednici uležet asi 5 hodin. Maso nakrájíme na proužky nebo natrháme vidličkou. Na pánvi si lehce orestujeme ananas. Předehřejeme troubu na 150° a necháme maso péct asi 3,5 hodiny. Servírujeme na kukuřičné tortilly mazané fazolovou pastou. Ozdobíme pokrájenou cibulkou, koriandrem, avokádem nebo čerstvým sýrem, restovanými kostičkami ananasu a nakonec doladíme oblíbenou salsou a kouskem limety.